Slik jobber vi med profilering
Vi forvalter mandatet for profilering av Norge som attraktivt studie- og samarbeidsland.
Sist oppdatert : 23. oktober 2024Dette er mandatet vårt
Norge er et lite land, og det kan være en fordel å ha en nasjonal merkevare i ryggen når man er ute i verden.
Mandatet kan deles inn i fire hovedområder:
- Styrke omdømmet til norsk utdanning internasjonalt
- Bidra til rekruttering av studenter og samarbeidspartnere til norske institusjoner
- Bidra med å utvikle kompetanse på omdømmebygging og internasjonal rekruttering i sektoren
- Utvikle og formidle kunnskapsgrunnlag om internasjonale studenter
Arbeidet er rettet mot både norske universiteter/høgskole og direkte mot internasjonale studenter.
I dette arbeidet er det viktig å ha et godt samarbeid med norske utdanningsinstitusjoner og utenrikstjenesten.
Å fremme internasjonalt samarbeid i sektoren og legge til rette for institusjonell mobilitet er også omfattet av dette arbeidet. Med en omfattende programportefølje har HK-dir en rekke virkemidler institusjonene kan benytte seg av for å etablere og utvikle internasjonale utdanningssamarbeid som også innebærer økt studentmobilitet, basert på faglig samarbeid.
Vi har ulike ressurser for deg som ønsker å profilere norsk utdanning internasjonalt.
Study in Norway
Vi har flere digitale kanaler som retter seg mot internasjonale studenter, under merkevaren Study in Norway.
Nettsiden Study in Norway er en informasjonskanal for utenlandske studenter som ønsker å vite mer om studiemulighetene i Norge. Nettsiden gir informasjon om studietilbud på engelsk, hvorfor Norge er et godt valg, samt gir praktisk informasjon om generelle krav og kostnader.
I tillegg til nettsiden drifter vi flere sosiale medier rettet mot internasjonale studenter. Et felles mål for disse kanalene er å bygge kunnskap om norsk utdanning og om livet som internasjonal student i Norge, slik at flere skal få lyst til å studere i Norge.
Norske utdanningsinstitusjoner kan fritt bruke videoer og annet innhold fra disse kanalene i sitt rekrutteringsarbeid. Institusjoner som ønsker å profilere seg og sine studietilbud mot internasjonale studentmålgrupper via våre kanaler, kan kontakte oss på e-post til studyinnorway@hkdir.no
Nasjonale møteplasser
Vi arrangerer møteplasser for å støtte institusjoners arbeid med å rekruttere internasjonale studenter. I webinar og seminarer ser vi på aktuelle problemstillinger for profilering av Norge som studieland.
Møteserien
I 2024 startet vi en møteserie som tar opp tema knyttet til profilering av Norge som studieland. Tanken er å skape en uformell arena med plass for informasjon, erfaringsdeling og diskusjon. Møteserien er lagt opp til å være et lavterskeltilbud, med korte digitale møter.
Målgruppen vil kunne variere litt fra gang til gang. Innholdet retter seg alltid mot deg som har oppgaver knyttet til rekruttering av internasjonale studenter eller markedsføring av din institusjon rettet mot utlandet, men du vil se at det gjerne kan variere hvilke arbeidsområder det er spisset mot.
Møter så langt
- Rekruttering av internasjonale studenter, fysisk seminar i Drammen, januar 2024
- Norge som studieland – Vårt arbeid med profilering, webinar april 2024
- Study in Norway – våre sosiale mediekanaler, webinar juni 2024
- Study in Norway - Hvordan oppdatere studieinformasjon, webinar august 2024
Møteplan videre
- Desember (tentativt): Hvilket servicenivå forventer betalende studenter? Erfaringer fra Norden
Informasjon om arrangementene legges ut på våre nettsider.
Internasjonale møteplasser
Vi deltar på flere store internasjonale utdanningskonferanser som European Association for International Education (EAIE ) og Association of International Educators (NAFSA).
Under disse konferansene arrangerer vi ofte mottakelser og faglige arrangementer. På EAIE har vi en stand under merkevaren Study in Norway. Arbeidet skjer i samarbeid med utdanningsinstitusjonene, og målet er å fremme Norge som attraktivt studie- og samarbeidsland.
Vi deltar også på møter og konferanser i flere andre land, som i Panoramalandene (Brasil, Canada, India, Japan, Kina, Sør-Afrika, Sør-Korea og USA), der vi ofte samarbeider med Forskningsrådet, Innovasjon Norge og de norske ambassadene i det enkelte land om presentasjoner, sesjoner og stands. I flere av disse arrangementene er norske utdanningsinstitusjoner med og presenterer sitt samarbeid med det enkelte land.