Samarbeidspartnerskap Erasmus+ idrett
• Erasmus+Tiltaket støtter tverrfaglig samarbeid i Europa som skal utvikle, utveksle og prøve ut nyskapende praksis, pedagogisk metode og/eller læringsaktiviteter.
Hvem kan søke
Alle offentlige og private organisasjoner kan søke, som lokale idrettslag, idrettsforbund, utdanningsinstitusjoner på alle nivåer, kommuner og fylker. Søkerorganisasjoner må ha vært juridisk etablert i minst 2 år før søknadsfristen.
Et samarbeidspartnerskap skal bestå av minst tre partnere fra tre av Erasmus+-landene (de 27 EU-landene, samt Island, Liechtenstein, Nord-Makedonia, Serbia og Tyrkia).
Utløpt (norsk tid)
Om tilskuddet
Hva kan du søke støtte til?
Du kan søke om midler for å:
- Øke kvaliteten i arbeidet, aktivitetene og praksisene til involverte organisasjoner og institusjoner samt åpne for nye aktører utenfor egen sektor.
- Utvikle kompetanse og kapasitet til å jobbe transnasjonalt og på tvers av sektorer.
- Ivareta felles behov og prioriteringer innenfor idrettssektoren.
- Bidra til omstilling og endring (på individuelt, organisatorisk eller sektornivå), som fører til utvikling, forbedring og nyskapende praksis.
Alle samarbeidspartnerskap må være relevant for Erasmus+-programmet. Derfor må dere vise at dere jobber med prioritert tematikk. Det finnes to slags prioriteringer:
1. Tverrgående prioriteringer som er felles for alle prosjekter:
- Bærekraft
- Inkludering og mangfold
- Digitalisering
- Demokrati og aktivt medborgerskap
2. Idrettsspesifikke prioriteringer:
- Oppfordre til en sunn livsstil og fysisk aktivitet
- Promotere integritet og verdier innenfor idrett
- Promotere utdanning gjennom og innenfor idrett
- Promotere likeverd og europeiske verdier innenfor idrett
Søkere skal i søknaden identifisere én eller flere av disse prioriteringene som de ønsker å jobbe med.
Et samarbeidspartnerskap varer mellom 12 og 36 måneder og man søker om ett av tre ulike sekkebeløp: 120.000 EUR, 250.000 EUR eller 400.000 EUR. Søkeren velger hvilket beløp de ønsker å søke om basert på hvilke aktiviteter partnerskapet ønsker å gjennomføre.
I søknaden må man beskrive hvilke aktiviteter man ønsker å gjennomføre for det omsøkte beløpet. Budsjettet vil bli evaluert etter i hvilken grad søknaden gjør rede for relevante aktiviteter og hvor mye man anslår at disse kommer til å koste. Europakommisjonen har utviklet en håndbok for den nye sekkebeløpsmodellen som vi anbefaler at man leser.
For å få et helhetlig bilde av mulighetene og kravene innenfor dette tiltaket, er det veldig viktig at man leser kapittelet om dette tiltaket (Cooperation partnerships) i Erasmus+ Programme Guide.
Slik søker du
Småskalapartnerskap idrett er et sentralisert til tak i Erasmus+. Det vil si at tiltaket forvaltes av Europakommisjonen.
Søknad sendes til European Education and Culture Executive Agency (EACEA) i Brussel.
Før du begynner å skrive en søknad, bør du sjekke om prosjektideen og partnere oppfyller kravene for å søke. Disse kravene finner du mer informasjon om i Erasmus+ Programme guide.
Det er den koordinerende organisasjonen som har ansvaret for å sende inn søknaden på vegne av partnerskapet, og partnerskapet skal kun sende inn én felles søknad. De enkelte partnerne skal ikke sende noe til sitt nasjonalkontor.